Парубій отримав Андрія Первозванного від Вселенського патріарха

Парубій отримав Андрія Первозванного від Вселенського патріарха

Фото
Укрінформ
Сьогодні, у день вручення Томоса про автокефалію Православної церкви України, Вселенський патріарх Варфоломій нагородив Голову Верховної Ради Андрія Парубія хрестом святого Андрія Первозванного.

Про це повідомив сам Парубій на своїй сторінці у Facebook.

"Щиро дякую Вселенському Патріарху за високу нагороду. Для мене велика честь, що Патріарх Варфоломій удостоїв мене церковної нагороди - хрестом святого Андрія Первозванного у цей великий день у святому місці", - написав спікер українського парламенту.

За його словами, у квітні 2016 року, коли він був обраний Головою Верховної Ради, одразу спільно з однодумцями вони почали обговорювати стратегію об'єднання православ'я в Україні і здобуття автокефалії для єдиної помісної Православної церкви в Україні.

"У червні 2016 року Верховна Рада України ухвалила Звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про Автокефалію. Там ми описали весь шлях і стратегію для досягнення цієї мети. Визнання незаконною анексію Київської Митрополії у 1686 року, скликання Об'єднавчого собору і врешті надання Томосу", - розповів Парубій.

Читайте також: Законопроект про перехід парафій Московського патріархату ще "сируватий” — Луценко

Він зауважив, що тоді скептики казали йому, що цей сценарій нереальний.

За словами Парубія, у листопаді 2016 року він вперше зустрівся з Вселенським патріархом Варфоломієм на Фанарі і обговорював з ним стратегію здобуття автокефалії для єдиної помісної Української православної церкви.

Як повідомлялося, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України.

В неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія відбулося вручення Томосу та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

У Стамбулі на урочистостях, пов’язаних з підписанням та врученням Томоса, перебуває українська делегація на чолі з Президентом Петром Порошенком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-