Законопроект про перехід парафій Московського патріархату ще

Законопроект про перехід парафій Московського патріархату ще "сируватий” — Луценко

Укрінформ
Законопроект про законодавче врегулювання процедури переходу парафій Московського патріархату в Православну церкву України варто доопрацювати і після цього ухвалити, не затягуючи час.

Таку думку висловила народний депутат України, представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко в ефірі телеканалу “Прямий”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Закон “сируватий” і не відповідає ще всім тим моментам, які потрібно сьогодні узгодити. Тому на цьому (15-18 січня - ред.) пленарному тижні, я думаю, ми розпочнемо цю дискусію. У залі політики висловлять свою думку, напрацьовані будуть у політичних дискусіях правильні правила переходу, надання можливості і глибокої покрокової процедури кожній громаді, як зібратися, якою кількістю голосів, як це має відбуватися, що має бути з майном, як має поводитися держава, якщо це державне чи комунальне майно, яким чином має переходити громада. Це має бути закон, який не залишить крапок. Це закон, який має прописати чітку процедуру, він не повинен бути рамковим”, - сказала Луценко.

Водночас вона не сумнівається в тому, що дискусія увійде у конверсійну площину, та в будь-якому разі законопроект має бути таким, який забезпечить плавний та безболісний перехід.

Читайте також: УПЦ МП незаконно набудувала у Лаврі 20 тисяч квадратних метрів - Ігор Луценко

Раніше Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що на найближчому пленарному засіданні парламенту в січні планує винести на розгляд народних депутатів законопроект про законодавче врегулювання процедури переходу парафій Московського патріархату в Православну церкву України.

У соборі Святої Софії у Києві 15 грудня відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Відомо, що черговий пленарний тиждень Верховної Ради заплановано на 15-18 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-