Президент України прибув у Вселенський патріархат

Президент України прибув у Вселенський патріархат

Відео
Укрінформ
Українська делегація на чолі з Президентом Петром Порошенком прибула до Вселенського патріархату в Стамбулі, де відбудеться церемонія підписання Томосу про автокефалію Православної церкви України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Туреччині.

Томос буде підписано Вселенським патріархом Варфоломієм.

Перед церемонією у Патріаршому храмі Святого Георгія відбудеться молитва. Також пройде коротка зустріч Патріарха Варфоломія та Президента України у тронній залі Патріархату перед початком підписання Томоса.

У складі української делегації - митрополит Київський і всієї України Епіфаній, єпископ Іларіон, митрополити Симеон, Михаіл, Олександр (Драбинко), Димитрій, Андрій, дружина Президента Марина Порошенко, Голова Верховної Ради Андрій Парубій, перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів, віце-прем’єр Геннадій Зубко, міністр закордонних справ Павло Клімкін, міністр оборони Степан Полторак , міністр молоді та спорту Ігор Жданов, третій президент України Віктор Ющенко.

Урочистості, пов’язані з підписанням та врученням Томоса, триватимуть у Вселенському патріархаті в Стамбулі два дні. У неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія відбудеться вручення Томосу та божественна літургія, яку спільно відправлятимуть Вселенський патріарх Варфоломій та митрополит Православної церкви України Епіфаній.

Читайте також: Порошенко подякував Ердогану за "кримську" резолюцію ООН

Як повідомляв Укрінформ, українська делегація на чолі з Президентом перебуває у Стамбулі для участі у церемоніях підписання Томоса про автокефалію та передачі його предстоятелю Православної церкви України, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

У понеділок, 7 січня, у Софії Київській відбудеться святкове богослужіння за участю глави держави, де буде продемонстровано Томос. Після літургії Томос буде перенесено для загального огляду в трапезний храм Софії Київської (Мала Софія), де кожний бажаючий зможе його побачити в будь-який день з 8-ї години ранку до 18-ї години вечора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-