Порошенко подякував Ердогану за

Порошенко подякував Ердогану за "кримську" резолюцію ООН

Фото
Укрінформ
Петро Порошенко у Стамбулі обговорив із Реджепом Таїпом Ердоганом заходи зі звільнення українських політв'язнів у Росії та захисту прав українців, зокема кримських татар, у тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

"Окрему увагу було приділено заходам з метою звільнення незаконно ув'язнених українських громадян з російських в’язниць, а також забезпечення прав громадян України, в тому числі кримських татар, на території Криму в умовах російської окупації", - ідеться в повідомленні.

Також під час переговорів лідери двох держав обговорили шляхи зміцнення стратегічного партнерства, посилення координації взаємодії на міжнародній арені, перспективи укладення двосторонньої угоди про зону вільної торгівлі.

Зазначається, що Порошенко високо оцінив незмінну підтримку Туреччиною суверенітету та територіальної цілісності України та окремо подякував за співавторство Турецької Республіки у схваленій в грудні 2018 року резолюції Генеральної асамблеї ООН щодо засудження мілітаризації російською стороною Криму та Азову.

Крім того, Президенти двох країн відзначили позитивну динаміку торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва, а також зростання взаємних туристичних потоків.

Читайте також: Розпочалася зустріч президентів України та Туреччини

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 5-6 січня перебуває з робочим візитом у Стамбулі для участі, зокрема, у церемоніях підписання Томоса про автокефалію та передачі його предстоятелю Православної церкви України, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

Фото: Микола Лазаренко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-