Поляків агресія Росії лякає більше, ніж українських політиків — Геращенко

Поляків агресія Росії лякає більше, ніж українських політиків — Геращенко

Укрінформ
За даними польського Центру досліджень громадської думки, поляки назвали Керченську кризу найважливішою міжнародною подією 2018 року, на відміну від українських політиків, які назвали її "нападом Порошенка".

Про це написала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

"Поляки назвали захоплення українських екіпажів та суден і кризу в Керченській протоці найважливішою подією 2018 року. Наші найближчі сусіди прекрасно усвідомлюють, що означає ескалація конфлікту на Донбасі, пряма військова агресія на морі й важливість відсічі. Вони бояться стати наступними. Українські політики назвали захоплення українських екіпажів: "Порошенко напав на Азовське море, щоб зупинити вибори", - написала Геращенко.

Вона зазначила, що українські телеканали змагалися, хто більше запросить “експертів” і опозиціонерів і “дошкульніше познущається над воєнним станом”. Натомість, за словами Геращенко, мінімально давали слово військовим, які підтримали рішення РНБО щодо введення воєнного стану.

Перший віце-спікер також підкреслила, що півкраїни не усвідомлюють безпекових ризиків і слухають “стьоб” над Головнокомандувачем воюючої країни.

“На Майдан, усвідомлюючи ризики для країни у разі відмови від євроінтеграції, теж вийшли не всі 48 мільйонів, а лише активна меншість. Вони врятували й зберегли країну. Так само меншість, що не ховалася від повісток в армію, й не кричала, що це розправа над ними Порошенка, який «напав на Донбас», пішла в 14-му на фронт і захистила країну”, - написала Геращенко.

Вона висловила впевненість, що Україна переможе й у 2019-му. Геращенко додала, що від кожного активного громадянина сьогодні залежить ключове — брати на себе частину роз’яснювальної роботи в умовах інформаційних війн і спроб спотворити реальну картину загроз і викликів.

Читайте також: Україна очікує на допомогу від США у збільшенні оборонних можливостей - Чалий

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня Центр дослідження громадської думки Польщі провів опитування щодо найважливіших міжнародних подій 2018 року. Найважливішою подією минулого року поляки визнали атаку російського флоту на українські кораблі в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-