Білорусам треба боятися не українців, а тих, хто спровокував війну в Україні — посол

Білорусам треба боятися не українців, а тих, хто спровокував війну в Україні — посол

Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний Посол України в Білорусі Ігор Кизим вважає, що негативне сприйняття білорусами подій в Україні формується під впливом російської пропаганди.

Про це він заявив в інтерв'ю білоруському виданню «Вільні новини плюс», коментуючи репліку журналіста про те, що в Білорусі часто можна почути фразу: "Хочете, щоб було, як в Україні?".

"Це найпоширеніша фраза з тих, що я чую з перших днів своєї роботи тут. Якщо говорити про якість свобод, мені більше подобається, «як в Україн». А війна - не дай Бог нікому", - сказав Кизим.

Він зауважив, що в повсякденному житті багатьом людям в Україні дійсно важко, але й білорусам нелегко.

"Деякі ваші люди кажуть, що в Україні живуть гірше, але я знаю, що дуже багато білорусів на вихідні їздять до нас купувати продукти, одяг. Це питання непросте, і відповідь на нього не може бути однозначною. Але чого б я не хотів точно, так це щоб білорусів лякали Україною. Неодноразово казав про це і своїм колегам, і вашому керівництву. Створюється враження, що всі біди в Білорусі сталися через Україну. А може через Росію?", - сказав він.

У цьому контексті посол нагадав інцидент зі зброєю, коли білоруське керівництво заявило, що його через наш кордон возять туди-сюди мало не безперешкодно.

Читайте також: Лукашенко більше не хоче називати Росію братською

"Хоча б одна подібна інформація підтвердилася. Що відносно джипів, які нібито прорвалися в Білорусь з нашої території? А повідомлення про те, що український прикордонний легкомоторний літак на триста метрів залетів у білоруський повітряний простір?", - зауважив посол України.

У той же час Кизим зазначив, що коли він бачить на вулицях Мінська машини з номерами так званих Донецької і Луганської народних республік, у нього виникає питання, чи контролює Білорусь, хто в'їжджає до країни.

"Ці номери заборонені, такої реєстрації офіційно немає. Російські, польські, українські номери, як і білоруські, визнані у світі. Номери квазіреспублік не визнані ніким, але машини з такими номерами їздять по Мінську. Як їх пустили до Білорусі білоруські прикордонники? Може, деяким керівникам деяких відомств краще зайнятися контролем в цьому плані, ніж говорити, що у нас кордон з Україною ненадійний?", - сказав дипломат.

Резюмуючи, Кизим висловив думку, що білорусам "треба боятися не нас, а тих, хто спровокував війну в Україні і чия пропаганда, на жаль, негативно впливає на сприйняття білорусами того, що відбувається в Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-