Майбутнє Європи вирішується і в Україні — німецький депутат

Майбутнє Європи вирішується і в Україні — німецький депутат

Укрінформ
Спроби Росії дестабілізувати Україну несуть загрози не лише цій країні, а й усій Європі.

Про це в авторській статті у виданні Frankfurter Allgemeine Zeitung написав заступник голови фракції ХДС/ХСС у Бундестазі Йоханн Давід Вадефуль.

«Майбутнє Європейського Союзу вирішується також і в Україні: якби Росії вдалося за допомогою все більш активних дій проти України дестабілізувати цю країну або повернути під свою владу, це мало б сумні наслідки для безпеки Європи, для її моделі західних цінностей і ефективності Європейського Союзу як формуючої сили», — йдеться в статті.

Саме тому, за словами її автора, Україна — не просто якийсь сусід ЄС, а Угода про асоціацію — не просто якийсь документ. Цією угодою, нагадав депутат, ЄС узяв на себе відповідальність усіма наявними в його розпорядженні засобами — політичними, економічними — захищати Україну і її вибір, домогтися «історії успіху»: перетворити країну в демократичного, економічно стабільного партнера, в якому панує верховенство права.

У той же час, наголошує політик, Захід перебуває в геостратегічному змаганні за Україну з Росією. Політична мета і дії Москви, яка не бажає визнавати, що ЄС не має ворожих намірів стосовно Росії і боїться того, що «московська система» може бути поставлена під сумнів, спрямовані на запобігання євроатлантичної інтеграції України, констатує німецький депутат. При цьому Вадефуль нагадав про дії Москви від анексії Криму до провокацій в Азовському морі, які завдають шкоди порядку європейської безпеки.

«Те, що Росія робить з Україною і в Україні, також є атакою на Європейський Союз», — заявив депутат. За його словами, якщо ЄС хоче захистити себе і свою ліберальну модель, він має активніше брати участь у реформуванні України.

Читайте також: Євросоюз оприлюднив рішення щодо продовження санкцій проти РФ

Водночас представник правлячої партії вважає, що досягнуті Україною за минулі 5 років успіхи поки що недостатні для того, щоб зробити процес модернізації та підготовки до вступу в ЄС незворотнім. «Тому час до закінчення президентських і парламентських виборів в Україні не може бути втраченим для проведення необхідних реформ», — закликає депутат. Він переконаний, що країни ЄС, які особливо зацікавлені в Україні, такі як Німеччина, мають активізувати свої зусилля. Це також стосується і зусиль щодо припинення конфлікту на сході України, додав німецький депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-