Завдання угоди про асоціацію виконані приблизно на 50% — Климпуш-Цинцадзе

Завдання угоди про асоціацію виконані приблизно на 50% — Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Климпуш-Цинцадзе сподівається, що народні депутати у лютому проголосують за зміни до Конституції щодо закріплення курсу держави на членство в Євросоюзі та НАТО.

Про це вона сказала під час підсумкової прес-конференції в Кабінеті міністрів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей рік є визначальним з погляду того, що нарешті у Конституції почали закріплювати статус наших стратегічних цілей — членства в Євросоюзі та Північноатлантичному альянсі... Сподіваюся, що в лютому ми побачимо підсумкове голосування щодо цих змін і матимемо конституційний дороговказ, що дозволить убезпечити себе від змін політики набагато серйозніше, ніж будь-які інші заходи”, — сказала Климпуш-Цинцадзе.

Водночас вона зазначила, що не дуже задоволена результатами виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС за 2018 рік.

"Є велика кількість колег у парламенті, які, як на мене, безвідповідально ставляться до цих завдань (передбачених в Угоді про асоціацію — ред.) і задекларованих політичними силами намірів руху до Європи. Одночасно не можу потішитись тим, що для всіх колег в уряді це є великим пріоритетом", — пояснила Климпуш-Цинцадзе.

Вона додала, що за підсумками 9 місяців 2018 року можна говорити про те, що завдання Угоди про асоціацію, які були заплановані на цей рік, виконані приблизно на 50%. Водночас частина завдань, які не були виконані за попередні роки, реалізовують, тобто сумарний результат виконання Угоди про асоціацію зростає, сказала віце-прем’єр.

"Ми однозначно можемо позитивно оцінити те, що бачимо реальний результат використання українцями вигод Угоди про асоціацію, зокрема з точки зору зростання експорту України до Європейського Союзу", — зауважила Климпуш-Цинцадзе.

Вона нагадала, що за підсумками січня-жовтня Україна експортувала до ЄС $14,6 млрд, що це на 2 млрд більше за аналогічний період минулого року.

Читайте також: На референдумі щодо НАТО більшість українців голосували б "за"

Як повідомлялося, Верховна Рада 22 листопада підтримала в першому читанні президентський законопроект № 9037 про внесення змін до Конституції в частині закріплення стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО.

На наступній сесії парламенту, яка розпочнеться у лютому, народні депутати мають щонайменше 300 голосами затвердити ці зміни до Конституції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-