До списку санкцій Росія додала українські оборонні компанії

До списку санкцій Росія додала українські оборонні компанії

Укрінформ
Список українських компаній, щодо яких уряд Росії ввів економічні санкції, поповнили оборонні та енергетичні підприємства країни.

Повний список санкційних фізичних і юридичних осіб опублікований на сайті уряду РФ.

"Зокрема, в список увійшли концерн "Укроборонпром" і військове підприємство "Укрспецекспорт". Також санкції накладені на публічне акціонерне товариство "Центренерго" і "Державний експортно-імпортний банк України", - йдеться в повідомленні.

Під санкції потрапили і страхова група "ТАС", а також "Перша логістична компанія".

Крім цього, нові обмеження торкнулися начальника головного управління розвідки Міноборони України Василя Бурби. У списку опинилися мер Одеси Геннадій Труханов, депутат Верховної Ради від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул та перший заступник голови МВС України Сергій Яровий, а також ряд депутатів від правлячого "Блоку Петра Порошенка", партії "Самопоміч" і чиновників.

Таким чином, список, що складався з 68 компаній, тепер налічує 75 підприємств.

Як раніше повідомляв Укрінформ, 25 грудня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв повідомив в Twitter , що список фізичних і юридичних осіб України, щодо яких застосовуватимуться спеціальні обмежувальні заходи, розширено.

Пізніше в уряді РФ пояснили , що "списки фізичних та юридичних осіб, щодо яких застосовуються спеціальні економічні заходи, розширені в цілому більш як на 200 осіб і організацій".

Читайте також: Росія розширила санкції проти України

1 листопада 2018 р. Медведєв підписав постанову, яка вводить "спеціальні економічні заходи" щодо 322 громадян і 68 компаній з України.

Постановою введено спеціальні економічні заходи щодо фізичних і юридичних осіб України, що передбачають блокування (заморожування) безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії і заборону на перерахування коштів (виведення капіталу) за межі Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-