Київ хоче обговорити у Мінську присутність місії ОБСЄ в Азовському морі – Геращенко

Київ хоче обговорити у Мінську присутність місії ОБСЄ в Азовському морі – Геращенко

Укрінформ
Українська сторона порушить питання про посилення присутності місії ОБСЄ в акваторії Чорного і Азовського морів на зустрічі в нормандському форматі у Мінську.

Про це в ефірі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії розповіла представниця України в контактній групі, перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Україна вимагає присутності спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в анексованому Криму, адже остання має право працювати на всій території України.

Геращенко висловила хвилювання стосовно того, що на півострові відбувається активна мілітаризація.

Читайте також: В ОБСЄ закликали Росію розслідувати порушення прав людини у Чечні

"Нас дуже турбує, що Крим залишається закритим для будь-якої наглядової місії, і для СММ ОБСЄ, і для Червоного Хреста, який не допускають до в’язниць в окупованому Криму, і для місії ООН із запобігання тортурам, яка теж не допускається до в'язниць", – додала віце-спікер.

25 листопада російські військові біля берегів Криму таранили, обстріляли і захопили три плавзасоби ВМС України – катери «Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу» , які прямували з Одеси до Маріуполя. Після нетривалого перебування у Криму українські моряки були перевезені в Москву: трьох поранених помістили в СІЗО "Матросская тишина", решту 21-го утримують в СІЗО "Лефортово".

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-