МЗС закликає посилити тиск на Росію через вирок у

МЗС закликає посилити тиск на Росію через вирок у "справі Хізб ут-Тахрір"

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку із винесенням в Росії вироку у "справі Хізб ут-Тахрір".

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з неправомірним рішенням Північно-Кавказького окружного військового суду РФ про засудження громадян України Енвера Мамутова до 17 років, Рустема Абільтарова, Ремзі Меметова та Зеврі Абсеїтова – до 9 років позбавлення волі за відверто сфабрикованими обвинуваченнями у терористичній діяльності", - йдеться у повідомленні.

У МЗС додали, що російське антитерористичне законодавство широко застосовується російською окупаційною адміністрацією для прикриття політичних репресій проти представників кримськотатарського народу. "Цю неприйнятну практику міжнародне співтовариство окремо засудило у схваленій 22 грудня резолюції ГА ООН "Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)", - зазначили у прес- службі.

МЗС і надалі використовуватиме всі можливі політико-дипломатичні важелі для звільнення своїх співгромадян і закликає міжнародне співтовариство посилити тиск на державу-агресора з метою припинення Росією порушень прав людини у тимчасово окупованому Криму та звільнення незаконно утримуваних громадян України. "Російська Федерація має виконати у повному обсязі "кримські" резолюції ГА ООН від 19 грудня 2016 року, 19 грудня 2017 року та 22 грудня 2018 року, а також наказ Міжнародного суду ООН щодо запобіжних заходів у рамках позову України проти Російської Федерації стосовно застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації", - додали у прес-службі.

Читайте також: Справа Хізб ут-Тахрір: російський “суд” оголосив вирок

Як повідомляв Укрінформ, Північно-Кавказький окружний військовий суд Росії 24 грудня виніс вироки фігурантам першої бахчисарайської справи "Хізб ут-Тахрір": Енверу Мамутову - 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, Руслану Абільтарову, Ремзі Меметову і Зеврі Абсеїтову – 9 років колонії суворого режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-