Дуже важливо не продовжувати воєнний стан в Україні після 26 грудня - Волкер

Дуже важливо не продовжувати воєнний стан в Україні після 26 грудня - Волкер

Укрінформ
Спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер наголошує на важливості непродовження воєнного стану в Україні після 26 грудня.

Про це він заявив під час зустрічі з Головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм, повідомляється на сайті парламенту.

"Ми підтримуємо прагнення України щодо зміцнення боєготовності збройних сил для відповіді на російську агресію", - наголосив Волкер, зауваживши, що дуже важливо не продовжувати у часі дію воєнного стану і дотримуватись демократичних принципів.

Він також високо оцінив ухвалення законів про розмінування, бо це, за його словами, впливає на життя людей у східних регіонах, а також підготовку закону про закупівлі в оборонному секторі.

Читайте також: Конгрес США розгляне у січні виділення Україні $125 мільйонів військової допомоги

Парубій, у свою чергу, в ході зустрічі підкреслив, що президентські вибори попри тимчасове введення воєнного стану відбудуться вчасно – за це проголосувала переважна більшість народних депутатів. Він пояснив, що введення воєнного стану у прикордонних районах, особливо поблизу акваторії Чорного і Азовського морів, було "превентивним заходом приведення оборони до повної готовності". При цьому, зауважив він, не було введено комендантську годину чи обмеження, які б вплинули на свободу людини.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські судна обстріляли і захопили три українські кораблі в районі Керченської протоки та затримали і арештували 24 українських моряків.

Президент України за рекомендацією РНБО і за підтримки ВР ввів у 10 областях України воєнний стан на 30 діб.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-