Трастові фонди НАТО отримали додаткові кошти для допомоги Україні

Трастові фонди НАТО отримали додаткові кошти для допомоги Україні

Укрінформ
Низка країн НАТО оголосила про рішення виділити додаткові ресурси для трастових фондів, у рамках яких надається практична допомога Україні.

Про це у вівторок під час спілкування з журналістами у штаб-квартирі Альянсу за підсумками засідання Комісії Україна-НАТО на рівні послів розповіла віце-прем’єр-міністр України Іванні Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми окремо зустрілися з послами тих країн, які є лідерами в трастових фондах. У мене є прекрасні новини, якими ми можемо бути дуже задоволені. Кілька країн оголосили буквально сьогодні про те, що вони додають або до наших програм, або до трастових фондів додаткові  ресурси», - зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Соціологи з'ясували, скільки українців підтримують вступ до ЄС і НАТО

Зокрема, за її словами, Норвегія оголосила про рішення надати додаткових 140 тисяч євро для програми професійного розвитку НАТО, де лідером є Великобританія. Таке рішення було прийнято саме тому, що Україна продемонструвала ефективне використання цього інструменту для підготовки службовців в різних міністерствах для роботи над тією ж Річною національною програмою співробітництва з НАТО.

Як зауважила віце-прем’єр, у вівторок зранку міністр оборони Чеської Республіки підписав лист виділення додаткових коштів для трастового фонду з логістики.

Німеччина підтвердила також, що вона зробить додатковий внесок у трастовий фонд, де лідером є Болгарія, щодо медичної реабілітації українських військовослужбовці.

«Це означає, що цій трастовий фонд буде наповнений більше ніж на 100 відсотків, і ми зможемо додатково лікувати наших вояків, які потребують допомоги, в країнах-партнерах, у країнах-членах Альянсу, і також зосередити подальшу зусилля на розбудові системного медичного лікування і реабілітації в середині країни», - зауважила віце-прем’єр.

Вона нагадала також, що минулого тижня Посол України, керівник місії України при НАТО Вадим Пристайко підписав угоду, яка надає можливість ввести в дію трастовий фонд по розмінуванню, яке перетворилося на актуальну проблему для України після початку російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-