Росії б не стало за рік, якби вона окупувала Україну - Кравчук

Росії б не стало за рік, якби вона окупувала Україну - Кравчук

Укрінформ
Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що зарубіжні інвестори мають інвестувати кошти в Україну навіть попри нинішні виклики і ризики, тому що Україну ніхто не зможе здолати.

Про це він заявив під час спілкування з журналістами 18 грудня у відповідь на запитання, чи варто зараз європейським бізнесменам інвестувати кошти у середній і великий бізнес України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я пропоную ризикувати, тому що в принципі Україна залишиться Україною, ніхто її не зможе здолати, ніхто. Уявіть собі, якби зараз Росія з'їхала з глузду, прийшла в Україну і окупувала її, уявіть собі через рік Росії не стало б. Тому що треба в Україну привести половину війська і (вкласти. - ред.) майже 70 відсотків бюджету, щоб тримати її в покорі. Вона з Кримом не може впоратися об'єктивно, а Україну вона утримувати не зможе, вона це розуміє. А це означає для нас і вас, що можна інвестувати в Україну", - сказав Кравчук.

Коментуючи побоювання, що інвестори не повернуть вкладених в Україну коштів, перший президент зауважив, що треба оцінювати ситуацію спокійно, а не емоційно.

Читайте також: Кравчук застерігає, що спритники в обхід мораторію можуть скупити всю землю

"Візьмімо ситуацію, що інвестували 100 осіб, десять програли. Оці десять і будуть галасом і криком створювати враження, що програли всі сто. Треба спокійно оцінювати. Я закликаю не до втрат, а до аналізу і дивитися вперед", - зазначив він.

На переконання Кравчука, ризикувати завжди потрібно, адже в усі історичні часи, той, хто ризикував, ставав багатшим. "Скажімо, у мій час, коли банки були порожні, люди брали "кравчучки" і їхали за кордон купувати-продавати. Зараз ці люди багаті, а ті, хто стояв з прапорами і кричав за 50 гривень, вони й зараз кричать і залишаються бідними, тому що перші ризикували, а другі ні", - резюмував перший президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-