Росія блокуватиме в ОБСЄ можливість моніторити Азовське море – Волкер

Росія блокуватиме в ОБСЄ можливість моніторити Азовське море – Волкер

Укрінформ
Розширення манданту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Азовське море є наразі "дуже малоймовірним", оскільки Москва намагатиметься всіляко заблокувати консенсус у цьому питанні.

Таке переконання висловив у понеділок спецпредставник США з питань переговорів по Україні Курт Волкер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Що стосується СММ, Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, її мандат і так наголошує, що вона має повноваження діяти на всій території України, й теоретично це включає українські територіальні води", - зазначив американський дипломат під час онлайн-конференції з Брюсселя.

Тим не менше, за його словами, проблема полягає в тому, що місія СММ не має додаткових ресурсів, щоб здійснювати цю діяльність.

Читайте також: Відповідь США на нову агресію Росії буде скоординована з ЄС – Волкер

"Інша проблема, звичайно – це те, що Росія зараз діє відкрито, від свого імені на відміну від Донбасу, де вона робить вигляд, що не причетна й виставляє наперед маріонеткові формування", - зауважив представник США.

Тож, за його словами, "дуже малоймовірно, що СММ зможе отримати позиції для спостереження й здійснення моніторингу за діями Росії", яка сама є членом цієї міжнародної Організації.

Волкер зазначив, що ОБСЄ – це установа, "яка діє на засадах консенсусу, й вона (Москва – ред.) намагатиметься це заблокувати".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-