Україна перед виборами стикається з серйозними гібридними загрозами – Могеріні

Україна перед виборами стикається з серйозними гібридними загрозами – Могеріні

Укрінформ
З огляду на вибори, що мають відбутися наступного року, Україна стикається з більшими гібридними загрозами, ніж будь-яка інша держава.

Про це у понеділок на прес-конференції за підсумками 5-го засідання Ради Асоціації Україна-ЄС заявила Високий представник ЄС Федеріка Могеріні, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Україна наближається до року виборів, і, ймовірно, піддається деяким з цих гібридних загроз більше, ніж інші. Тож ми погодилися зміцнити співпрацю у подоланні дезінформації. Перш за все – завдяки активній роботі з обох сторін, щоб надавати коректну інформацію. У нас є кілька проектів, які мають розпочатися у цій сфері, інші вже здійснюються», - зауважила Високий представник ЄС.

Вона нагадала, що разом з Єврокомісією кілька тижнів тому представила План дій з протидії дезінформації

«Це надає нам більше інструментів, фінансові та людські ресурси включно, у роботі над тим, що є викликом для Європейського Союзу, але також і для наших партнерів, зокрема партнерів на сході», - сказала Могеріні.

Читайте також: Євросоюз підтримує амбітні плани України — Могеріні

Відповідаючи на запитання преси щодо дотримання в Україні електоральних прав населення у зв’язку із оголошенням воєнного стану у 10 областях України, вона зауважила, що це питання було обговорено з Президентом України під час його нещодавнього візиту до Брюсселя і також коротко висвітлювалося під час Ради Асоціації за участю прем’єр-міністра України.

«Наше послання – обережно поводитися з цим, уникати ситуації, коли це може мати наслідки для відповідних регіонів України. Зокрема, сьогодні ми з прем’єр-міністром порушували питання муніципальних виборів, які мали відбутися, у тому числі, в тих регіонах, де тимчасово був застосований воєнний стан. Ми отримали інформацію, що цей тимчасовий ефект невдовзі вичерпається, і що робота над цим продовжиться протягом наступних кількох тижнів, включаючи виборчий процес», - повідомила Високий представник ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-