Аж зірки на кремлівських шпилях почорніли — Порошенко про реакцію РФ на автокефалію

Аж зірки на кремлівських шпилях почорніли — Порошенко про реакцію РФ на автокефалію

Укрінформ
Кремль ніколи не приховував, що розглядає російську церкву як гіпнотичний дурман для утримання сусідніх народів у сфері свого впливу і це видно по істеричній реакції на отримання нашої церквою автокефалії.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Хіба Кремль колись приховував, що розглядає російську церкву як гіпнотичний дурман для утримання сусідніх народів у сфері свого впливу? І зараз цього не таїть, що видно по істеричній реакції на отримання нашої церквою автокефалії. Аж зірки на кремлівських шпилях почорніли”, - зазначив Порошенко.

Водночас він наголосив, що рішення Вселенського Патріарха та Синоду про надання Українській православній церкві автокефалії рішуче відкидає “галюцинаційні претензії” Москви на Україну як нібито канонічну територію РПЦ, тобто самої Росії, й підтверджує незаконність анексії Київської митрополії Москвою.

Читайте також: Порошенко перед прес-конференцією провів розмову з Варфоломієм

Як повідомлялося, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Саме йому мають дати Томос про автокефалію Православної церкви України, рішення про що 11 жовтня ухвалив Синод Вселенського патріархату (материнської структури всіх православних церков світу). Передача Томоса відбудеться 6 січня в Стамбулі після спільної літургії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-