Порошенко перед прес-конференцією провів розмову з Варфоломієм

Порошенко перед прес-конференцією провів розмову з Варфоломієм

Укрінформ
Президент Петро Порошенко провів розмову з Вселенським патріархом Варфоломієм і заявив, що Його Всесвятість вважає вчорашній Об’єднавчий собор в Україні поворотним моментом в історії Вселенського православ’я.

Про це він розповів під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Кілька хвилин тому я говорив із Його Всесвятістю Вселенським патріархом Варфоломієм. Розмова зайняла трохи більше часу, ніж ми очікували, на 10 хвилин більше, ніж дата початку прес-конференції. Але ця розмова була дуже важливим продовженням подій, які відбулися вчора. Його Всесвятість вважає, що наш Собор взагалі став поворотним моментом в історії Вселенського православ’я і відкриває вчорашній Собор нову його еру”, - сказав Порошенко.

Він також зауважив, що Вселенський патріарх підтвердив, що Томос про автокефалію урочисто вручатимуть 6 січня.

Читайте також: Порошенко почав прес-конференцію

Як повідомлялося, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Саме йому мають дати Томос про автокефалію Православної церкви України, рішення про що 11 жовтня ухвалив синод Вселенського патріархату (материнської структури всіх православних церков світу). Передача Томоса відбудеться 6 січня в Стамбулі після спільної літургії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-