Тимчук прокоментував заяву МЗС РФ про можливу ескалацію на Донбасі

Тимчук прокоментував заяву МЗС РФ про можливу ескалацію на Донбасі

Укрінформ
Україні під час Об'єднавчого собору, наміченого на 15 грудня, найменше потрібна ескалація конфлікту на Донбасі.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, коментуючи сьогоднішню заяву МЗС РФ про нібито підготовлювані найближчим часом «провокації» на Донбасі з боку України.

«Кремль обіцяє різке підвищення градуса напруженості на Донбасі, зокрема на Маріупольському напрямку, - нібито такі провокації готує Київ. Про це заявила «офіційний представник МЗС РФ» Марія Захарова», - нагадав Тимчук.

За його словами, Захарова висунула версію Кремля, що різке загострення ситуації на Донбасі нібито дасть Президенту України Петру Порошенко привід для продовження воєнного стану аж до скасування президентських виборів.

У той же час, як зазначив Тимчук, будь-кому,хто хоч трохи обізнаний з українським законодавством, зрозуміло, що Порошенко за визначенням не може продовжити військовий стан - хоча б тому, що відповідний указ Президента обов'язково затверджується законом України, який приймає Верховна Рада. «Чого коштувало затвердити нинішній указ про введення воєнного стану на місяць в 10 областях, на тлі криків і стогонів всіх підряд політичних партій і фракцій - ми бачили (і це після акту відкритої збройної агресії РФ проти ВМС України!). Після цього повірити в «продовження воєнного стану аж до скасування президентських виборів» без відкритої широкомасштабної агресії РФ може хіба що житель Росії», - пише координатор« ІС ».

Читайте також: Нехтування Путіним нормами поведінки є формою російської агресії — Марчук

За його словами, Кремлю знадобилося розповідати про очікувані провокації на фронті «найближчими днями», оскільки саме на ці дні заплановані дві важливі для України події - проведення 15 грудня Об'єднавчого собору зі створення Єдиної помісної православної церкви в Україні і розгляд 17 грудня Генеральною асамблеєю ООН проекту резолюції «Проблема мілітаризації АР Крим та міста Севастополь (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів».

«Обидві події для Москви - як кістка в горлі», - підкреслив Тимчук.

Він нагадав, що відносно проведення Собору 15 грудня СБУ сьогодні повідомила, що вже задокументовано наміри певних антиукраїнських сил організувати в Києві та інших регіонах нашої країни провокації напередодні і під час його проведення.

«Ескалація конфлікту (як кажуть у Москві, «з вини Києва») на Донбасі цілком може стати додатковим важелем впливу на ситуацію в Україні з боку РФ. При цьому як раз Києву найменше потрібно, щоб ескалація (обіцяні МЗС РФ «провокації») відбулися в момент найважливішої для України події у вигляді Об'єднавчого собору. А ось Кремлю - якраз навпаки. Так що Москва про свої найближчі плани нас попередила», - підсумував Тимчук.

Раніше в четвер офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила на брифінгу, що Київ нібито готує збройну провокацію на лінії зіткнення на Донбасі для швидкого наступу на маріупольському напрямку з виходом до кордону з Росією.

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня Президент України Петро Порошенко заявив про офіційне прохання до Вселенського патріарха щодо надання Українській православній церкві автокефалії.

11 жовтня Синод Вселенського патріархату прийняв рішення надати Томос про автокефалію православної церкви в Україні.

Синод Вселенського патріархату на триденному засіданні, яке завершилося 29 листопада, прийняв проект конституційного статуту Української церкви. У той же час дата проведення Об'єднавчого собору не називалася.

5 грудня Президент Петро Порошенко поінформував, що Собор відбудеться 15 грудня у Святій Софії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-