Нехтування Путіним нормами поведінки є формою російської агресії — Марчук

Нехтування Путіним нормами поведінки є формою російської агресії — Марчук

Укрінформ
Свідоме нехтування Володимиром Путіним цивілізованими нормами поведінки є однією з форм російської агресії, до якої людство не готове.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив представник України у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук.

"Звісно, Путін прекрасно усвідомлює всі наслідки економічних санкцій, та й перебувати в міжнародній ізоляції теж дуже непросто. Але ви подивіться, як російський президент поводився на саміті G20, а особливо показово – на відзначенні 100-річчя Першої світової війни. Пам’ятаєте, коли всі лідери інших країн стояли й чекали, а Путін прийшов із запізненням і навіть не вибачився ані словом, ані жестом. Чому? Тому що це не просто особиста поведінка, а форма російської агресії, до якої цивілізоване людство не готове", - сказав Марчук.

Він додав, що така свідома політика Кремля і розрахунок на те, що світ дуже розслаблений після тривалого миру.

"З людської точки зору, це абсолютно нормальний стан, але не можна дати скористатися цим таким агресивним структурам, як путінська Росія", - акцентував Марчук.

Читайте також: Не можна вважати дії путінської Росії залякуванням — Марчук

У цьому контексті він звернув увагу на те, як довго руйнівна машина супроводжувала європейські країни і вибирала "больові точки" Європи в цілому і кожної держави окремо, а також на дії Росії, спрямовані на руйнування єдності у Євросоюзі і взагалі в Європі.

За словами Марчука, це свідчить про те, що Росія обирає абсолютно нетипові форми агресії.

"Що цьому можна протиставити? На мою думку, єдність – загальноєвропейську, українську. Зброя зброєю, але в цьому найголовніша сила будь-якого суспільства", - переконаний представник України у ТКГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-