Столтенберг: Внесли вже майже €40 мільйонів до трастових фондів НАТО-Україна

Столтенберг: Внесли вже майже €40 мільйонів до трастових фондів НАТО-Україна

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг привітав зусилля України з розвитку демократичного процесу та продовження реформ, які мають наблизити країну ближче до євроатлантичної родини.

Про це він заявив у четвер, 13 грудня, під час прес-конференції за підсумками зустрічі з Президентом України Петром Порошенком у Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

«Я хотів привітати ваші зобов’язання щодо демократичного процесу з огляду на вибори, що відбудуться в Україні наступного року. Вдосконалення системи управління та реформи наблизять Україну до євроатлантичної родини. Важливий прогрес уже був зроблений. Ми спонукаємо Україну продовжити рух шляхом реформ, включаючи введення ефективного цивільного контролю над службами безпеки та розвідки, посилення боротьби з корупцією та захист прав меншин. Союзники визнають прагнення України приєднатися до Альянсу. Ми хотіли б бачити успіх вашої країни, і ми маємо намір вам у цьому допомогти», - наголосив Столтенберг.

Він нагадав, що НАТО надає Україні не лише потужну політичну, а й практичну підтримку. Зокрема, близько 40 млн євро були внесені союзниками до Трастових фондів НАТО-Україна. Такі фонди допомагають Україні покращити структури управління й контролю, а також систему зв’язку.

Читайте також: Столтенберг підтвердив рішуче засудження агресії Росії проти України

«Сьогодні я повідомив Президентові Порошенку, що ми передамо обладнання захищеного зв’язку для Збройних сил України до кінця поточного року. Ми також продовжуємо підтримувати Україну у розвитку її військово-морських спроможностей, логістики та кібернетичної оборони», - зазначив Генеральний секретар НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-