Столтенберг підтвердив рішуче засудження агресії Росії проти України

Столтенберг підтвердив рішуче засудження агресії Росії проти України

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг ще раз підтвердив позицію союзників по Альянсу, які рішуче засуджують агресію Росії проти України та надають Україні потужну політичну та практичну підтримку.

Про це Столтенберг заявив у четвер 13 грудня під час прес-конференції за підсумками зустрічі з Президентом України Петром Порошенком.

«Ми залишаємося занепокоєні великою напругою в Азовському морі та навколо нього. Не може бути жодного виправдання використання Росією військової сили проти українських кораблів та моряків. Росія має негайно звільнити моряків та кораблі, які вона захопила, а також дозволити свободу навігації, включаючи вільний доступ до українських портів у Азовському морі», - наголосив Генсек НАТО.

Читайте також: Україна підтримує намір НАТО започаткувати спостережну місію в Чорному морі

Він підтвердив, що НАТО рішуче засуджує незаконну анексію Росією Криму, не визнає її і не буде визнавати у майбутньому. Як наголосив Столтенберг, будівництво Росією мосту через Керченську протоку є ще одним порушенням суверенітету та територіальної цілісності України.

Він зауважив, що нещодавні агресивні дії Росії в Керченській протоці є лише одним із проявів дестабілізуючої поведінки цієї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-