Порошенко передав Туску й Столтенбергу списки росіян, причетних до захоплення моряків

Порошенко передав Туску й Столтенбергу списки росіян, причетних до захоплення моряків

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко передав президенту Європейської Ради Дональду Туску та генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу списки російських військових, працівників ФСБ та інших осіб, причетних до захоплення українських моряків.

Про це він заявив на спільній з генсеком НАТО прес-конференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Учора ми передали президенту Туску в Європейську Раду, в Європейську Комісію, сьогодні я передав дані генеральному секретарю щодо конкретних прізвищ російських військових, працівників ФСБ, які були задіяні в піратській акції, в агресії проти українських кораблів в Чорному морі. Це були і офіцери, ФСБшники, і прокурори, і слідчі, і судді, які намагалися запроторити українських воїнів за грати”, - сказав Порошенко.

Зустріч Петра Порошенка з Єнсом Столтенбергом / Фото Михайла Палінчака

Водночас Президент вкотре підкреслив, що захоплені росіянами українські моряки є військовополоненими і Росія не має жодної юрисдикції над цими 24 українськими воїнами.

Читайте також: Найстаршого українського моряка у Лефортово відвідав адвокат

Він також зауважив, що наразі проводяться дискусії щодо формування нового пакета санкцій проти РФ у зв’язку з її агресією на Чорному й Азовському морях.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці, на борту яких було 24 людини.

26 листопада в зв'язку з агресією Росії Верховна Рада України прийняла закон, яким затвердила указ Президента України про введення в 10 областях воєнного стану строком на 30 днів.

Фото: https://www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-