Найстаршого українського моряка у Лефортово відвідав адвокат

Найстаршого українського моряка у Лефортово відвідав адвокат

Укрінформ
Кримський адвокат Маммет Мамбетов відвідав в московському СІЗО "Лефортово" найстаршого полоненого Росією українського моряка Андрія Оприска.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив адвокат Микола Полозов.

"Військовополоненого українського моряка Андрія Оприска - члена екіпажу МБАК "Нікополь" сьогодні відвідав адвокат нашої команди захисту Маммет Мамбетов. Андрій Оприско, також як і інші моряки, вважає себе військовополоненим і відмовився давати свідчення слідчому", - написав Полозов.

За його словами, стан здоров'я моряків нормальний, настрій бадьорий.

"Оприско розповів, що отримав передачу з речами і продуктами харчування. Також йому вже надійшли листи від рідних. Андрій Оприско - найстарший за віком з числа військовополонених моряків. Навіть в умовах ізоляції він має намір підтримувати себе в хорошій формі і займатися спортом", - розповів Полозов.

Читайте також: Командир буксира "Яни Капу" відмовився давати свідчення в РФ

Він наголосив, що "як і інші моряки, Оприско відчуває підтримку з боку України і дякує всім, хто допомагає їм і бореться за їх порятунок".

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці, на борту яких було 24 моряки.

26 листопада в зв'язку з агресією Росії Верховна Рада України прийняла закон, яким затвердила указ Президента України про введення в 10 областях воєнного стану строком на 30 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-