Гройсман прогнозує

Гройсман прогнозує "земельні" баталії політиків

Укрінформ
Незалежно від рішення парламенту щодо продовження чи непродовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, така заборона діятиме до ухвалення Верховною Радою закону про обіг земель.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я так розумію, що будуть баталії щодо продовження або непродовження мораторію на продаж землі, так от хочу сказати, що незалежно від того, буде він продовжений або не буде продовжений, мораторій діятиме доти, доки парламент не ухвалить закон про обіг земель", - підкреслив глава уряду.

Водночас він висловив переконання, що незабаром політики почнуть "піаритися" і "боротися за перемогу продовження мораторію", хоча така заборона, за його словами, і так діятиме.

Читайте також: У Раді зареєстрували 8 проектів про подовження мораторію на продаж сільгоспземлі

Як відомо, заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення (так званий мораторій) була запроваджена ще у 2001 році. З 2002 року мораторій почав діяти як тимчасовий захід з метою забезпечення нормативного врегулювання земельних відносин та створення інфраструктури ринку землі, після чого парламент неодноразово його продовжував.

У грудні 2017 року Верховна Рада подовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-