У Варшаві відбувся офіційний прийом з нагоди Дня ЗСУ

У Варшаві відбувся офіційний прийом з нагоди Дня ЗСУ

Фото
Укрінформ
Російська агресія в Україні триває понад чотири роки, і Київ досі потребує міжнародної солідарності, щоб і далі успішно протистояти агресору.

На цьому під час прийому у Варшаві з нагоди Дня збройних сил України заявляли посол України в Польщі Андрій Дещиця та військовий аташе Юрій Павлов, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Упродовж останніх чотирьох років ми відчуваємо дуже міцну підтримку наших польських партнерів у світлі російської агресії та порушення міжнародного права. Упродовж останніх кількох днів ми особливо відчували позиції Польщі і світу після чергової атаки Росії на Україну. Ця підтримка є дуже важливою для України, оскільки так ми почуваємося сильнішими”, - наголосив посол.

У Варшаві відбувся офіційний прийом з нагоди Дня ЗСУ / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

Він підкреслив, що за п'ять років Україна у військовій сфері стала потужним партнером для інших держав, оскільки має одну з найсильніших армій в Європі, виділяючи понад 5% ВВП на розвиток Збройних сил

“Ми маємо досвід, який можемо передати нашим партнерам”, - підкреслив дипломат.

Читайте також: Ар'єв назвав два сценарії майбутнього російської делегації в ПАРЄ

Аташе з питань оборони посольства України в Польщі Юрій Павлов нагадав присутнім, що в 2014 році Росія анексувала частину території України, втягнувши нашу державу у війну.

“Безкарність Росії вивела на новий рівень збройну агресію проти України. Про це свідчить нічим не обгрунтована атака на кораблі українських ВМС. Агресивні дії російської армії було заплановано і підтримано російськими лідерами”, - наголосив Павлов.

Він заявив, що, попри агресивні дії РФ, упродовж короткого часу вдалося відбудувати бойову здатність ЗС України і зупинити добре підготовленого і озброєного ворога. Пи цьому ЗСУ довели свою роль як фундаменту суверенітету держави.

Аташе також наголосив, що матеріально-технічна підтримка з боку міжнародної спільноти і зараз дуже потрібна українській армії.

У прийомі взяли участь офіцери та керівництво Польсько-Литовсько-Української бригади (ЛітПолУкрбриг), українські офіцери, які перебувають на мовних курсах у Варшаві, а також делегація Міністерства оборони України на чолі із заступником міністра Ігорем Павловським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-