Ар'єв назвав два сценарії майбутнього російської делегації в ПАРЄ

Ар'єв назвав два сценарії майбутнього російської делегації в ПАРЄ

Укрінформ
Голова делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи, віце-президент ПАРЄ народний депутат Володимир Ар'єв переконаний, що Росії напередодні січневої сесії не вдалося провести вигідні для неї рішення, щоб уникнути подальших санкцій.

Про це народний депутат написав у Facebook, коментуючи рішення регламентного комітету ПАРЄ про те, що національна делегація, яка позбавлена права голосу, все одно має право брати участь у виборах старших керівних осіб Ради Європи, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«ПАРЄ. Регламентний комітет. Нове рішення, з якого роблять чергову «зраду». Але особливих приводів для стурбованості немає. Набагато важливішим є те, що скандальну жовтневу доповідь, в якій містився проект набагато серйозніших поступок РФ, регламентний комітет одноголосно переніс на невизначений термін. Тобто, росіяни отримали відкоша. А це рішення про дозвіл голосувати за виборні посади, маючи обмежене право голосу, відповідає статуту РЄ і є дуже символічним кроком. Адже в Раді Європи розуміють, що Росія прагне звинуватити організацію в усіх гріхах через ігнорування її шантажистських вимог», - заявив Ар'єв, відзначивши, що троє представників України голосували проти.

На думку народного депутата, подальша ситуація щодо російської делегації в ПАРЄ у 2019 році може розвиватися за двома сценаріями.

«Перше: росіяни не приймають поступок, знову не подають делегацію на 2019 рік і починають намагатися торпедувати рішення ЄСПЛ через спробу провести ідею про невизнання легітимності обраних суддів. Слабке місце полягає в тому, що зворотної сили рішення регламентного комітету не має, а більшість виборів у 2016-2018 роках проводилась без російської делегації, яка навіть не подавалась у ПАРЄ. А значить і санкцій проти них не було», - вважає Ар'єв.

Читайте також: Українська делегація у ПАРЄ ініціює дебати про мілітаризацію Азова

І друге, за словами віце-президента ПАРЄ, росіяни подають делегацію в січні, з високою вірогідністю отримують санкції, але мають можливість голосувати за нового генсека Ради Європи у червні.

«Слабке місце цього варіанту – ризик для росіян. Гігантський ризик. Отримати санкції втретє – буде дуже боляче для них», - наголосив Ар'єв.

Нардеп поінформував, що серед делегатів ПАРЄ триває збір підписів на підтримку проведення термінових дебатів у січні на тему «Відкрита агресія Росії проти України: зрив мирного процесу» із дуже жорсткими дефініціями в бік РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-