Клімкін вдячний ЄС за санкції проти організаторів

Клімкін вдячний ЄС за санкції проти організаторів "виборів" на Донбасі

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін подякував за рішення міністрів закордонних справ країн-членів ЄС щодо затвердження санкцій проти відповідальних за так звані “вибори” в ОРДЛО та проситиме їх дати чітку відповідь агресії Росії на Азові.

Про це він написав у Twitter

"Дякую ЄС за рішення накласти санкції на відповідальних за псевдовибори на Донбасі. Сьогодні в Брюсселі закликатиму міністрів ЄС дати чітку і комплексну відповідь на агресію Росії на морі", - зазначив міністр.

Також, за його словами, міністри закордонних справ ЄС обговорять підтримку Євросоюзу Азовському регіону у зв’язку із блокадою РФ Керченської протоки.

Читайте також: ЄС запровадив санкції проти дев'яти організаторів "виборів" в ОРДЛО

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ країн Європейського Союзу 10 грудня затвердили запровадження санкцій проти дев’яти осіб, відповідальних за організацію виборів в ОРДЛО.

Попри категоричну реакцію міжнародного співтовариства, 11 листопада російська сторона організувала на окупованих територіях Донецької і Луганської областей України псевдовибори в "місцеві органи влади". Країни світу засудили проведення цих фейкових виборів.

Відомо, що прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-