Президент ПА ОБСЄ запевнив Україну в підтримці

Президент ПА ОБСЄ запевнив Україну в підтримці

Укрінформ
Парламентська асамблея ОБСЄ повністю підтримує суверенітет та територіальну цілісність України в рамках міжнародно визнаних кордонів.

На цьому наголосив президент ПА ОБСЄ Георгій Церетелі під час 25 засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ у Мілані, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Парламентська асамблея ОБСЄ повністю підтримує суверенітет та територіальну цілісність України в рамках міжнародно визнаних кордонів та закликає до повної імплементації Мінських домовленостей усіма сторонами, які залишаються найкращим шляхом до довгострокового вирішення кризи", - сказав Церетелі.

Він нагадав, що минулого місяця в Європі відзначали 100-ліття завершення Першої світової війни, і потрібно не забувати про цю подію під час пошуку дипломатичних рішень.

Читайте також: Здатність знайти відповідь на російську загрозу визначить долю ОБСЄ - Клімкін

"Шкода, що замість концентрації на переналаштуванні наших відносин тут у Мілані, головна увага сконцентрована на збройній конфронтації між країнами-членами. Я маю на увазі, звичайно, ескалацію напруги в Керченській протоці між РФ та Україною. З великим хвилюванням отримуємо новини про обстріли та блокаду замість того, щоб отримувати інформацію про успішні зусилля із завершення цієї серйозної європейської кризи", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-