Розірвання договору про дружбу з РФ: Рада розглядає законопроект

Розірвання договору про дружбу з РФ: Рада розглядає законопроект

Онлайн
Укрінформ
Верховна Рада розпочала розгляд законопроекту "Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією", внесеного Президентом.

Парламентарі розглядатимуть законопроект за повною процедурою.

Про це оголосив Голова Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє кореспондент Укрінформу

"Отже, ми не маємо достатньої кількості голосів для розгляду за скороченою процедурою, тому переходимо до повної процедури розгляду", - наголосив Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект закону про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією. Відповідний законопроект зареєстрований 3 грудня під номером 0206.

Читайте також: Комітет Ради підтримав припинення "дружби з РФ"

17 вересня Президент ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 6 вересня щодо припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією. Міністерство закордонних справ України мало до 30 вересня поінформувати Росію про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ, підписаного 31 травня 1997 року.

МЗС 22 вересня надіслало Росії повідомлення про непродовження Договору про дружбу, співробітництво і партнерство. Договір про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною та Російською Федерацією було підписано 31 травня 1997 року у Києві. Сторони зобов'язалися, зокрема, "поважати територіальну цілісність і суверенітет" одне одного й "підтверджували непорушність існуючих між ними кордонів".

Комітет Верховної Ради у закордонних справах 5 грудня прийняв рішення рекомендувати парламенту ухвалити за основу та в цілому президентський законопроект 0206 "Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-