Україна придбає канадські снайперські гвинтівки - посол

Україна придбає канадські снайперські гвинтівки - посол

Укрінформ
Україна перебуває на завершальному етапі придбання канадських снайперських гвинтівок.

Про це під час слухань у Постійному комітеті парламенту Канади із питань оборони заявив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

“Після рішення Канади внести України до Контрольного переліку країн, до яких дозволені поставки автоматичної зброї кілька канадських компаній скористалися новими можливостями в Україні. Як вже стало відомо, ми наближаємося до закриття угоди на постачання снайперських гвинтівок”, - сказав Шевченко.

Водночас, він висловив переконання, що Канаді й Україні “варто розглянути більше шляхів співпраці”. “Прямі поставки від канадських компаній до уряду України - це чудово, але ми можемо піти далі. Ми б хотіли, аби Канада вбачала у цьому необхідну та вигідну спільну інвестицію. Це допоможе нам захищати Європу, а канадським компаніям - отримати справедливу частку ринку”, - зазначив посол.

Читайте також: Посол України попередив Канаду про збільшення інформаційних нападів РФ

Шевченко додав, що Україна хотіла б, аби Канада “дотрималася прикладу США та виділила кошти на поставку Україні зброї й обладнання”.

Як повідомляв Укрінформ, минулого року Канада внесла Україну до так званого Контрольного переліку країн, до яких дозволені поставки автоматичної зброї, таким чином скасувавши дефакто збройне ембарго України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-