В кулуарах НАТО обговорюють різні сценарії реакції на дії Москви — Чапутович

В кулуарах НАТО обговорюють різні сценарії реакції на дії Москви — Чапутович

Керченська криза
Укрінформ
Міжнародна спільнота повинна розглянути можливість нових дій проти Росії у світлі подій в Азовському морі.

На цьому після завершення зустріч глав МЗС країн НАТО у Брюсселі заявив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович, інформує Gazeta Prawna.

Азовське море є зовсім новою ситуацією. Росія застосувала силу безпосередньо, не ховаючись за особами, які не є солдатами, ані за сепаратистами. Це очевидне порушення Росією міжнародного права. Тому відповідними були б нові дії”, — заявив Чапутович.

Він зауважив, що в кулуарах зустрічі глав МЗС країн НАТО обговорювалися різні сценарії у вигляді санкцій, зокрема вписання нових осіб до санкційного списку за порушення міжнародного права. Чапутович висловив переконання, що це буде предметом переговорів глав МЗС країн ЄС на наступному тижні.

Читайте також: Три події світу. Антикризовий Захід, кремлівське нахабство та проблемний NordStream2

За його словами, практично всі глави МЗС країн Північноатлантичного альянсу висловили свою підтримку Україні, вимагаючи повернення Києву суден і звільнення Росією захоплених українських моряків.

“Думаю, що все ще триває рефлексія, адже слова важливі, але дії були б ще більш відповідним кроком”, — констатував глава польської дипломатії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-