У парламенті Канади пройшли слухання стосовно України

У парламенті Канади пройшли слухання стосовно України

Укрінформ
У Постійному комітеті парламенту Канади з питань оборони пройшли слухання стосовно безпекової ситуації в Чорноморському регіоні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, доповідачами на засідання на тему: “Брифінг стосовно регіональної геополітики та військових інтересів у контексті російської ворожості” були запрошені посли України, Молдови та Грузії.

“Росія хоче дестабілізувати міжнародний порядок, вона спробує втрутитися у вибори в Західних державах. Російська агресія стосується не лише України, Грузії та Молдови, але й Канади”, - сказав посол України в Канаді Андрій Шевченко.

Він закликав Канаду збільшити санкційний тиск на Росію, надати Україні летальну зброю для стримування агресії Кремля та посприяти посиленню присутності НАТО у регіоні Чорного моря. “Важливо допомогти Україні, Молдові та Грузії у реформах та зробити їх стійкими. У довготерміновій перспективі успіх наших країн повинен бути головним пріоритетом вільного світу й НАТО, оскільки це зробить континент значно стабільнішим”, - заважив дипломат.

Читайте також: ЄСПЛ зобов'язав Росію забезпечити поранених моряків відповідним лікуванням

Окрім цього, посол привернув увагу канадських депутатів до суттєвої мілітаризації Росією Криму. “Росія перекинула до регіону значні сили, що дозволяють їй фактично контролювати морський та повітряний простір у регіоні, а також більшість берегової лінії Азовського моря. Мілітаризувавши Крим, Росія суттєво збільшила свою присутність у всьому Чорноморському регіоні”, - заважив Шевченко.

Він наголосив, що сучасний світ - дуже взаємопов’язаний і події в Україні безпосередньо впливають на Канаду та решту світу. “Ті само човни, що брали участь у російській агресії проти Грузії, згодом допомагали анексувати Криму й долучилися до операцій поблизу узбережжя Сирії. Більша присутність РФ в Арктиці зумовлює більше загроз для Канади й інших наших партнерів у регіоні”, - підсумував Шевченко.

На його переконання, важливо усвідомлювати, що “головним стратегічним завданням Росії є розширення її впливу на Середземномор’я та Балкани, тож Крим - ключовий у досягненні цієї мети”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-