Бурбак: Воєнний стан - не причина накручувати курс долара

Бурбак: Воєнний стан - не причина накручувати курс долара

Укрінформ
Депутатська фракція "Народний фронт" закликає Національний банк України забезпечити стабільність курсу гривні і наголошує, що воєнний стан не є причиною для підвищення курсу долара і цін.

На цьому наголосив голова фракції НФ Максим Бурбак з трибуни парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вимагаємо від Національного банку забезпечити стабільність курсу гривні. Причини для паніки немає: навіть воєнний стан - це не причина накручувати курс долара та ціни. Будь-який ажіотаж є штучно створеним і спекулятивним", - сказав Бурбак.

Водночас він зауважив, що Державний бюджет на 2019 рік буде бюджетом економічної стабільності та зростання, адже "в нього закладено валютний курс нижчий за минулорічний на рівні 29,4 грн/дол".

Читайте також: Куренной утретє склав присягу народного депутата

Як відомо, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Національний банк України на вівторок, 4 грудня 2018 року, зміцнив офіційний курс гривні на 5 копійок - до 28,1727 грн за долар проти 28,2228 грн за долар у понеділок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-