Путін на саміті G20 довів, що він є організатором агресії на Азові - Порошенко

Путін на саміті G20 довів, що він є організатором агресії на Азові - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко переконаний - заява Путіна на саміті G20 довела, що агресію в Азовському морі організовував сам лідер РФ.

Про це він заявив, виступаючи на програмі "Свобода слова" на телеканалі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Заява Путіна на саміті «G20» довела, що це питання організовувалось на самому верху, безпосередньо самим президентом Російської Федерації, безпосередньо були надані всі команди, включно з командою відкриття вогню, коли наші кораблі увійшли у нейтральні води. Був здійснений піратський напад. Чим вони від сомалійців відрізняються? Нічим. Нема закону і нема права», - сказав Порошенко.

Читайте також: Путін малював схеми для Меркель та Макрона на полях саміту G20

Президент РФ Володимир Путін заявив під час прес-конференції за підсумками саміту G20 у Буенос-Айресі 1 грудня, що питання про обмін 24 українських моряків з трьох кораблів ВМС України, затриманих російськими військовими в Керченській протоці, поки не стоїть на порядку денному.

Читайте також: Путін заявив, що вимоги обміняти українських моряків не було

Він ще раз наголосив, що вважає інцидент в Керченській протоці 25 листопада "явною провокацією" та нагадав, що 11 вересня російські військові без проблем пропустили такий самий караван українських військових кораблів, які рухалися в Маріуполь і Бердянськ.

"Їм дали лоцмана і провели... Тут замість того, щоб зробити те саме, влаштували цю провокацію, хоча навіть після того, як вони порушили наші територіальні води, увійшли в наше територіальне море, все одно їм прикордонники сказали: "Якщо ви підете в Керч, встаньте на стоянку і візьміть лоцмана". "Ні, ми туди не підемо". І одразу ж туди пішли. І почалося ось це штовхання бортами після цього", - заявив Путін.

Читайте також: Україна готує позов до Міжнародного суду ООН

Як відомо, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Перше фото: https://www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-