Парубій сказав, як працюватиме Рада у період воєнного стану

Парубій сказав, як працюватиме Рада у період воєнного стану

Укрінформ
Верховна Рада України на період дії воєнного стану, запровадженого в десяти областях країни, працює у штатному режимі.

Про це сказав Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Верховна Рада діє у штатному режимі. Звичайно, що ключовий наголос протягом цього і наступного тижня буде робитися на питаннях безпеки й оборони, адже воєнний стан - це превентивні заходи для максимальної мобілізації і для готовності в разі повномасштабної атаки Російської Федерації перейти до оборони української землі та української держави», - сказав Парубій.

Водночас спікер підкреслив, що керівництво держави робить усе можливе, щоб воєнний стан жодним чином не обмежував прав і свобод громадян, а стосувався лише мобілізації, координації та підготовки сектору безпеки на випадок більш активних дій з боку країни-агресора.

Читайте також: Парубій розраховує, що Рада призначить вибори в областях, де діє воєнний стан

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Російські спецназівці обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряки.

26 листопада 2018 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» на 30 днів у десяти областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-