У Берліні з подивом сприйняли заяву Путіна про українське керівництво

У Берліні з подивом сприйняли заяву Путіна про українське керівництво

Укрінформ
У Берліні зі здивуванням і подивом сприйняли недавнє висловлювання президента РФ Володимира Путіна про те, що він не бачить рішення конфлікту на Донбасі при нинішньому керівництві України.

Про це заявив офіційний представник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберту понеділок на брифінгу у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це висловлювання у федеральному уряді взяли до відома з подивом", - сказав Зайберт.

Він нагадав, що йдеться про легітимно і демократично обране представництво країни і народу, а також про легітимну переговорну сторону в Мінському процесі. Німеччина прихильна до цих угод і переговорів у "мінському форматі", так само як і Україна, підкреслив прес-секретар Меркель.

"Незаконна анексія Криму виходить з боку Росії, підтримка сепаратистів на сході України також виходить від Росії. Таким чином, тут лежить основна відповідальність за кризу, а також за насильство, яке забрало на сході Україні життя такої великої кількості людей", - нагадав Зайберт.

Читайте також: У Меркель анонсували обговорення проблеми Азова в "нормандському форматі"

Як відомо, Путін заявив журналістам на саміті G20 в Аргентині, що "доки вони (українське керівництво - ред.) залишаються при владі, війна триватиме".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-