Україна готова до

Україна готова до "нормандської" зустрічі політичних радників – Порошенко

Керченська криза
Укрінформ
Україна готова до зустрічі в "нормандському форматі" на рівні політичних радників для деескалації ситуації з вимогами повернути наших військових, кораблі та відкрити Керченську протоку.

Про це Президент Петро Порошенко сказав в інтерв’ю французькому телеканалу France 24, повідомляється на сайті глави держави.

"Ця пропозиція попередньо була погоджена зі мною як Президентом України під час телефонної розмови з канцлером Німеччини, і ми, безумовно, візьмемо участь у зустрічі "нормандського формату" на рівні політичних радників, на яку ми ставимо термінове питання – вимогу до РФ повернути наших військових, кораблі та відкрити Керченську протоку", - відповів глава держави на запитання, чи готова Україна до обговорення ситуації в "нормандському форматі" на рівні радників, про які повідомила Ангела Меркель.

Президент наголосив, що зустріч сама по собі не є позитивним результатом в цій справі.

"Зустріч лише інструмент, а не результат. Ми вимагаємо – припиніть порушувати міжнародне право, бо все, що відбулося, є брутальним порушенням міжнародного права і може мати подальші наслідки", - підкреслив глава держави.

Президент також наголосив, що РФ має забрати свої війська, які перебувають на українсько-російському кордоні, прибрати з Азовського моря велику кількість військових кораблів. Саме тому, за словами Порошенка, в українських прикордонних областях з Росією був запроваджений воєнний стан.

"І ми будемо раді зупинити закон про воєнний стан, коли відбудеться деескалація ситуації", - підкреслив Президент.

Читайте також: Порошенко закликає європейських політиків припинити "флірт" з Путіним

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

26 листопада 2018 року Верховна Рада України ухвалила Закон "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у десяти областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-