Україна оточена 80-тисячним угрупованням військових РФ

Україна оточена 80-тисячним угрупованням військових РФ

Укрінформ
Біля кордонів України розгорнуто угруповання чисельністю близько 80 тисяч російських військових, а також багаточисельною військовою технікою.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час передачі особовому складу Збройних Сил України озброєння та військової техніки в одній із військових частин у Київській області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Навколо України, на тимчасово окупованих територіях Донбасу і в Криму розгорнуто наземне угруповання чисельністю близько 80 тисяч військовослужбовців РФ, близько 1400 артилерійських та ракетних систем, 900 танків, 2300 броньованих машин, близько 500 літаків і 300 вертольотів.

Читайте також: Лише членство України у ЄС та НАТО може зняти загрозу від Росії — Порошенко

В акваторіях Чорного, Азовського, Егейського морів виконують завдання понад 80 кораблів та 8 підводних човнів РФ, у тому числі ударних – 23 кораблі і 6 підводних човнів”, - сказав Глава держави.

За його словами, метою Росії є повернути Україну.

“1991 року понад 90% українців підтвердили Акт проголошення незалежності України. Відбувся історичний вибір – побудови вільної, суверенної, європейської України! Але Росія мріє повернути колесо історії назад, у минуле”, - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-