Лише членство України у ЄС та НАТО може зняти загрозу від Росії — Порошенко

Лише членство України у ЄС та НАТО може зняти загрозу від Росії — Порошенко

Укрінформ
Тільки членство України у Європейському Союзі та НАТО остаточно може зняти загрозу повернення нашої держави до Росії.

Про це сказав у своєму зверненні з нагоди 27-ї річниці проголошення Незалежності України Президент Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“1 грудня 1991 року ми переконливо відповіли на одне з найважливіших питань нашої історії: “Чи підтверджуєте ви акт проголошення незалежності України?”. “Так”, - відповіли тоді понад 90 %. Рішення про державну самостійність набрало більшість голосів у всіх регіонах, включно з Кримом та Севастополем. Юридично вийти зі складу імперії було не так складно. Куди важче виявилося позбутися колоніального минулого де-факто”, - сказав Президент.

Читайте також: Сьогодні 27 років Всеукраїнському референдуму про незалежність

За його словами, усі 27 років Україна не могла визначитися з пріоритетами свого шляху та розвитку.

“Понад два десятки років ми рухалися зигзагами — день на схід, день на захід. Як не позавекторність, то позаблоковість. І все змінилося у 2014 році. Тепер ми йдемо своїм шляхом. І лише членство у Європейському Союзі та НАТО остаточно і безповоротно зніме загрозу нашого повернення до “тюрми народів”, якою колись абсолютно справедливо називали Російську імперію”, - наголосив Порошенко.

1 грудня 1991 року в Україні відбувся Всеукраїнський референдум щодо незалежності України, на якому волевиявленням народу було підтверджено Акт проголошення незалежності України, ухвалений 24 серпня 1991 року Верховною Радою України, за який тоді проголосували 346 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-