Теми переговорів Гройсмана в Берліні – російська агресія та економіка

Теми переговорів Гройсмана в Берліні – російська агресія та економіка

Фото
Укрінформ
Нещодавній акт агресії Росії проти України та економічне співробітництво є головними темами зустрічей та переговорів Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана в Берліні.

Голова уряду розповів журналістам про зміст розмов з президентом Бундестагу та віце-прем'єром, міністром фінансів ФРН Олафом Шольцем у середу, а також про заплановані переговори з канцлером Ангелою Меркель, федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмайєром та главою МЗС Хайко Маасом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Темою номер один є агресія Росії, те, що відбулося в Азові, про долю полонених моряків", - сказав Гройсман.

В умовах відвертої агресії Україна повинна мобілізувати весь світ, зазначив він. Прем'єр звернув увагу на те, що спробами окупації Азова, блокуванням протягом місяців суден, які йдуть в та з Бердянська, Маріуполя з продукцією, що постачається на ринки світу, в тому числі в Німеччину, Росія перешкоджає торгівлі.

"Це жорстка економічна агресія", - говорить він.

Теми переговорів Гройсмана в Берліні – російська агресія та економіка

Гройсман додав, що Україні у багатьох питаннях потрібна підтримка Німеччині і вона її відчуває. Що ж стосується торговельно-економічної співпраці, то двосторонній товарообіг зростає. Голова уряду прогнозує, що в цьому році він "може бути близько 10 млрд євро". Понад 2,5 тис. підприємств німецького бізнесу працюють та інвестують в Україні.

Читайте також: Гройсман чекає на позитивне рішення МВФ у грудні

На бізнес-форумі в четвер буде обговорено подальші плани співпраці. "Україна хоче створення більшого числа робочих місць для своїх громадян, європейського рівня оплати праці", - сказав Гройсман.

Фото: Ольга Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-