Гройсман чекає на позитивне рішення МВФ у грудні

Гройсман чекає на позитивне рішення МВФ у грудні

Укрінформ
Введення воєнного стану не повинно зашкодити співпраці України з МВФ, на рішення якого щодо нового траншу кредиту Київ чекає в грудні.

Про це заявив у середу в Берліні журналістам Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми виконали всі умови, ми очікуємо позитивного рішення в грудні щодо продовження співпраці з МВФ", - заявив Гройсман.

Він додав також, що Україна має обслуговувати та погашати борги минулих періодів. На наступний рік необхідно віддати 12 млрд дол. зовнішніх і внутрішніх державних боргів, які були накопичені з 2005 по 2013 рік.

Гройсман закликав порівняти: на оборону та безпеку країна витрачає 210 млрд грн (що є рекордним бюджетом на безпеку та оборону), а на борги – 417 млрд грн.

Раніше міністр фінансів Оксана Маркарова також підтвердила Укрінформу, що Київ сподівається отримати рішення на Раді директорів МВФ щодо нового траншу до кінця року. Проте дати проведення засідання поки немає.

Читайте також: В указі про воєнний стан немає перешкод для співпраці з МВФ – Клімкін

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний валютний фонд та українська влада 19 жовтня досягли домовленості на рівні фахівців Фонду щодо нової програми у форматі stand-by у розмірі 3,9 млрд доларів.

У Національному банку допускають, що Україна до кінця 2018 року може отримати транш від МВФ в рамках 1,5-1,9 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-