ЄС має посилити санкції проти РФ за Азов - генсек

ЄС має посилити санкції проти РФ за Азов - генсек "Пан'Європа-Австрія"

Ексклюзив
Укрінформ
Напад російських військових на українські кораблі поблизу Керченської протоки є актом агресії, справжньою війною

У цьому зв'язку Євросоюз має застосовувати нові санкції проти РФ, а також запровадити операцію в Чорному морі, яка б забезпечила вільне судноплавство, заявив в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу генеральний секретар громадсько-політичної організації "Пан'Європейський рух-Австрія" ("Пан'Європа-Австрія") Райнгард Клучек.

"Нещодавня агресія потребує чіткої спільної позиції Європейського Союзу, яка має передбачати нові заходи проти Росії. Це можуть бути як обмежувальні заходи, так і спільна операція в Чорному морі, яка забезпечить те, щоб Росія дотримувалася існуючих договорів. Європейський шлях України повинен через доповнення до Політики сусідства отримати чіткі перспективи вступу  до ЄС", - заявив Клучек, який долучився у вівторок до акції протесту біля посольства РФ у Відні у зв’язку із збройним нападом Росії на українські кораблі поблизу Керченської протоки.

Він наголосив, що представники австрійського відділення Пан'Європейського союзу вирішили підтримати українську діаспору своєю участю в акції, оскільки "йдеться про свободу та незалежність України, йдеться про верховенство права та повагу до міжнародного права".

Читайте також: Після захоплення моряків Порошенко намагався поговорити з Путіним

За його словами, Пан'Європейський рух Австрії засуджує інцидент біля Керченської протоки та вважає його актом агресії: "Це був акт агресії, це – війна. Потрібно чітко про це говорити". Він додав, що після незаконної анексії Криму було зрозуміло, що Росія намагатиметься встановити контроль над усім Азовським морем, або ж заблокувати його.

Райнгард Клучек також розкритикував "в’ялу позицію різних європейських політиків, які завжди говорять лише про посередництво". "Потрібно зробити так, щоб Росія повернулася на шлях правової держави", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-