Геращенко пояснила, чому указ про воєнний стан надрукували у первинному вигляді

Геращенко пояснила, чому указ про воєнний стан надрукували у первинному вигляді

Укрінформ
Офіційна газета Кабінету міністрів України "Урядовий кур'єр" опублікувала указ Президента Петра Порошенка про введення воєнного стану на 60 діб, бо такою є процедура.

У середу буде оприлюднено ухвалений Верховною Радою Закон "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях". Про це перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко сказала в ефірі телеканалу “Прямий”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У нас в газеті “Урядовий кур’єр”, слава тобі Господи, помилок не буває. І це дуже добре. Насправді в “Урядовому кур’єрі" було опубліковано указ, виданий Президентом за результатами засідання Ради національної безпеки та оборони. І саме в цьому указі, який став підставою для законопроекту, який подав Президент, було вказано 60 днів. Є процедура публікації усіх документів. Якщо ми зараз відкриємо сайт Верховної Ради, там же є також кілька опублікованих документів. Там  немає такого, що “дірка” і з'явився тільки той, за який проголосували. Тому сьогодні у нас, згідно з процедурою, згідно з регламентом, опубліковано саме рішення РНБО, на якому базувався це подання — перший законопроект Президента. А вже у завтрашньому номері "Урядового кур'єра" вийде той законопроект, який був проголосований Верховною Радою і згідно з яким буде введено воєнний стан в окремих регіонах України”, - пояснила Геращенко.

Вона наголосила, що саме 30 діб воєнний режим діятиме у деяких регіонах України. А на дату виборів це жодним чином не впливає, тому не варто на цьому спекулювати. “Тут всі переживали за вибори, і Президент одразу сказав, що вони відбудуться вчасно. Ви знаєте, Президент України не боїться виборів, а ті хто боїться, вони себе показали учора в усій красі”, - наголосила віце-спікер парламенту.

За словами першого заступника Голови ВР, механізми воєнного стану будуть застосовані у разі, якщо агресор даватиме для цього нові підстави.

Читайте також: Воєнний стан: РНБО назвала час, строки та межі територій

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях. Воєнний стан вводиться у таких областях: Вінницька, Луганська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Чернігівська, Херсонська, а також це стосується внутрішніх вод Азово-Керченської акваторії.

У вівторок"Урядовий кур'єр" опубліковав указ глави держави проведення воєнного стану на 60 діб. Деякі ЗМІ повідомили, що це було зроблено помилково.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-