Франція вимагає, щоб Росія дотримувалася Мінських угод

Франція вимагає, щоб Росія дотримувалася Мінських угод

Укрінформ
Усі підписанти Мінських угод, особливо РФ, повинні чітко дотримуватися узятих на себе зобов’язань.

Про це під час виступу у Нью-Йорку заявила заступниця постійного представника Франції в ООН Анна Гоген, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Будемо відвертими: усі сторони, особливо Росія, повинні поважати взяті на себе зобов’язання. Повне втілення Мінських угод, на що погодилися Україна і Росія, залишається єдиним мирним та тривалим способом вирішення конфлікту, який триває уже 4 роки”, - сказала Гоген.

Вона наголосила, що Франція й Німеччина у рамках “Нормандського формату” продовжуватимуть докладати зусиль до пошуку "довготермінового виходу із кризи в Україні". “Франція та Німеччина й надалі стоятимуть пліч-о-пліч із народом України, який вже довгий час страждає від конфлікту на Донбасі і анексії Криму. Запевняємо, що ми продовжуватимемо наші зусилля у рамках “Нормандського формату” та інших відповідних майданчиків”, - підсумувала Гоген.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці Росії захопили три українські кораблі, які були спочатку заблоковані, а потім обстріляні росіянами у Керченській протоці. За оперативною інформацією, малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", уражені вогнем противника, втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також змусили зупинитися.

Читайте також: Країни ЄС закликали Росію поновити мореплавство Керченською протокою

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує запровадження воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки.

Верховна Рада ухвалила Закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-