Франція та Німеччина в ООН закликають Росію відкрити доступ до Азовського моря

Франція та Німеччина в ООН закликають Росію відкрити доступ до Азовського моря

Укрінформ
Німеччина й Франція солідарні з Україною та підтримують її суверенітет та територіальну цілісність.

Про це заявила заступниця Постійного представника Франції в ООН Анна Гоген під час термінового засідання Радбезу щодо ситуації в Керченській протоці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Хочу запевнити Україну у нашій солідарності та рішуче заявити про відданість Франції та Німеччини повному суверенітету та територіальній цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів”, - сказала Гоген.

Вона також закликала Росію відновити вільний прохід Керченською протокою. “Франція та Німеччина закликають Росію поважати й відновити свободу міжнародного мореплавства у Керченській протоці у відповідності із міжнародним морським законодавством та відкрити доступ до Азовського моря, який нині залишається закритим”, -  зазначила дипломат.

Читайте також: Захоплені моряки є військовополоненими, їм нададуть держадвокатів - Клімкін

Окрім цього Гоген звернулася до РФ із закликом повернути свободу затриманим українським морякам. “Ми закликаємо вжити дії із негайного зменшення напруження. Ми також закликаємо Росію якомога швидше звільнити затриманих українських моряків та судна”, - зауважила дипломат.

Як повідомлялося, 25 листопада російські судна обстріляли і захопили три українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-