Трамп прокоментував конфлікт у Керченській протоці

Трамп прокоментував конфлікт у Керченській протоці

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп висловив незадоволення ситуацією в Чорному морі, де Росія здійснила збройний напад на українські кораблі, які прямували в українські порти в Азовському морі через Керченську протоку.

Про це глава Білого дому заявив під час короткої розмови з журналістами в понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Нам не подобається те, що сталося, як би там не було. Сподіваюся, ситуація владнається. І я знаю, в Європі – вони не в захваті. Вони працюють над цим. Ми працюємо над цим разом", - зауважив американський лідер.

Раніше в понеділок офіційну позицію США щодо інциденту в Чорному морі озвучила в Нью-Йорку постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі.

Читайте також: У Конгресі США засудили протиправні дії Росії в Азовському морі

"Це абсолютно нецивілізований спосіб ведення справ. Це не дозволило українським кораблям законно пройти Керченську протоку і це є порушенням міжнародного права. Це є злісними діями, які міжнародне співтовариство має засудити й жодним чином не повинно підтримувати", - заявила американський представник.

Вона підкреслила, що Сполучені Штати й надалі продовжать підтримувати народ України на тлі російської агресії. Крім того, Вашингтон "зберігатиме чинними санкції проти Росії, пов'язані з Кримом", а подальша подібна ескалація лише погіршить відносини РФ із США та іншими державами, наголосила представник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-