Консультації у Раді про воєнний стан затягнулися через питання виборів - Геращенко

Консультації у Раді про воєнний стан затягнулися через питання виборів - Геращенко

Укрінформ
Консультації у Верховній Раді щодо запровадження воєнного стану затягнулися через питання виборів.

Про це написала перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook

“Закінчилися консультації лідерів парламентських фракцій, їх груп підтримки і спікера парламенту. Крик і гвалт тривав 3,5 години. Отже, через що відбувався весь цей сир-бор й дискредитація парламенту під час розгляду ключового безпекового питання? Виключно через питання виборів”, - наголосила Геращенко.

За її словами, кандидатам у президенти, які заблокували трибуну ВР з вимогою нібито консультацій з Президентом щодо запровадження воєнного стану, насправді потрібна була постанова про вибори.

“На нараді у спікера вихлюпнулися всі потаємні страхи, опозиція заявила, що вони вимагають спочатку гарантій виборів, й це найголовніше і ключове - негайно підписати, зареєструвати і проголосувати постанову про проведення виборів 31 березня, й тільки потім - обговорення питання воєнного стану. Навіть підготували проект постанови, який поклади на стіл спікеру. Такі в наших кандидатів пріоритети”, - зазначила Геращенко.

Водночас законопроект Президента про запровадження воєнного стану деякі опозиційні фракції запропонували повністю вихолостити і залишити там одну стрічку - що він запроваджується на 30 днів і на обмежених територіях - на Донбасі і в Криму, підкреслила перший віце-спікер.

Читайте також: Опозиція вимагає зафіксувати дату виборів — Геращенко

“Вихолостити по максимуму закон вимагали всі ті самі люди, які попередні 4 роки кричали, що президент не ввів воєнний стан. Й дуже прикро, що ВР так і не прийняла рішення про введення воєнного стану до початку Ради безпеки ООН”, - додала Геращенко.

Виступ Геращенко у ВР

Як повідомлялося, 25 листопада російські судна обстріляли і захопили три українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення.

У зв'язку з цим Рада національної безпеки і оборони України запропонувала Президенту Петру Порошенку запровадити воєнний стан на 60 діб.

Порошенко спочатку підписав указ про введення в дію рішення РНБО щодо запровадження воєнного стану в Україні на 60 діб - з 26 листопада до 25 січня, однак пізніше заявив, що рекомендуватиме Раді запровадити воєнний стан на 30 днів, щоб воєнний стан не накладався на початок виборчої кампанії, що стартує наприкінці грудня.

Верховна Рада у понеділок зібралася на позачергове засідання для розгляду питання про запровадження воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-