ОБСЄ про ескалацію на Азові: Час врегулювати розбіжності дипломатичними методами

ОБСЄ про ескалацію на Азові: Час врегулювати розбіжності дипломатичними методами

Укрінформ
Спецпредставник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі з врегулювання на Донбасі Мартін Сайдік та голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан заявили про занепокоєння ситуацією в Азовському морі та закликали сторони проявляти стриманість.

Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

"Говорячи про недавній розвиток ситуації, що призвело до підвищення напруження між Україною та РФ, Сайдік і Апакан закликали сторони проявляти стриманість та утриматися від погіршення ситуації", - йдеться у повідомленні.

Сайдік та Апакан заявили, що із великим занепокоєнням відслідковують останні події в Азовському морі.

Читайте також: Розвідка каже про загрозу російського вторгнення - Порошенко

"Час врегулювати розбіжності політичними та дипломатичними методами", - заявили вони.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські судна обстріляли і захопили три українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення.

У зв'язку з цим Рада національної безпеки і оборони України запропонувала Президенту Петру Порошенку запровадити воєнний стан на 60 діб.

Порошенко підписав указ №390/2018, який передбачає введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо запровадження в Україні воєнного стану. Він звернувся до Верховної Ради за схваленням відповідного рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-