Гармс - за посилення санкцій проти РФ через провокації на Азові

Гармс - за посилення санкцій проти РФ через провокації на Азові

Укрінформ
Євросоюз має посилити санкції проти Росії з метою виключення подальшої ескалації конфлікту в Азовському морі.

Про це у понеділок на прес-конференції в Києві заявила депутат Європарламенту від ФРН Ребека Гармс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо буде підтверджено напад, а ви знаєте, що Європейський Союз після порушення Росією міжнародного права запровадив економічні санкції та особисті санкції проти Російської Федерації, після вчорашніх подій ці санкції мають бути посилені", - заявила Гармс.

На її думку, попередження Росії від імені Євросоюзу "не здійснювати подальшу ескалацію", що надійшли після інциденту у Керченській протоці, недостатні.

"Це сталося вперше, коли російські морські сили під російським прапором відкрито напали на українські морські сили... Відома реакція міністра закордонних справ ЄС і глави Єврокомісії Моргеріні - вони зробили попередження не розвивати конфлікт і не здійснювати подальшу ескалацію, але ми не маємо жодних висновків із ситуації. Мені здається, що така реакція недостатня - просто робити попередження", - вважає депутат Європарламенту.

Як заявила політик, необхідно детально вивчити інцидент "за межами територіальних вод Росії, і якщо буде їх підтвердження, то відповідні оцінки повинні прозвучати на оголошеному через кілька годин екстреному засіданні Ради Безпеки ООН.

Окрім того, вважає Гармс, свою точку зору повинна висловити НАТО, причому не лише з позицій України, а й з погляду країн-членів НАТО, які мають вихід до Чорного моря.

"Ми вже бачимо протягом багатьох місяців ескалацію ситуації в Азовському морі, мілітаризацію з боку Росії, і у зв'язку з тим, що зараз відбувається, мені здається, НАТО повинна висловити свою точку зору не лише з позиції України, а й з позиції інших країн, що є членами НАТО і мають вихід до Чорного моря", - зазначила депутат Європарламенту.

Читайте також: Комітет ВР розглядає введення воєнного стану

На її думку, метою об'єднаних зусиль проти агресивних дій Росії повинні стати припинення подальшої ескалації в Азовському морі та виключення подальших обмежень для України.

Крім того, підкреслила евродепутат, подія у Керченській протоці ніяк не повинна привести до того, щоб Україна була ще більше втягнута у воєнні дії з Російською Федерацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-